Înghesuială mare pe holurile Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, din cauza numărului mare de copii ce prezintă simptome specifice bolii diareice afecţioase. În principiu, micii pacienţi au ajuns la spital cu episoade de vomă, diaree şi febră. O mare parte dintre aceştia au fost direcţionaţi aici de la Secţia de Urgenţe, pediatrie, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, în perioada 17 iulie – 23 iulie, au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 101 cazuri de boală diareică acută, din care au fost spitalizate 63 cazuri, urmând să se facă un nou bilanţ, acum, că luna iulie s-a sfârşit, căci cazurile nu contenesc să sosească.
Boala diareică acută este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparţin şi ce denumire poartă, germenii infecţioşi cauzează o diaree acută infecţioasă.
Boala diareică infecţioasă se manifestă prin simptome ca: scaune apoase frecvente, deshidratare severă, febră prelungită şi vărsături.
Deoarece locuim într-o zonă turistică, specialiştii avertizează că circulaţiei intense a turiştilor favorizează răspândirea agenţilor infecţioşi. Boala diareică infecţioasă acţionează asupra organismului diferit, în funcţie de agentul infecţios care o produce, dar şi de vârstă, reactivitate etc.